Ne propustite:

LIJEK ZA TOPLJENJE KAMENA U ŽUČI I BUBREGU

0,5 kg  limuna dobro oprati i samljeti sa korom na mašini

0,5 kg suve smokve izbušiti nečim na više mjesta (čačkalicom ili drugim predmetom)

U staklenu teglu od 2 l staviti red limuna (pozadniti), red smokava i preliti sa 250 ml maslinovog ulja. Prepporučuje se da ulje ne kupujete u prodavnici, nego da nabavite direktno od proizvođača, tzv. nerafinisano ulje. Poklopiti teglu tacnom i ostaviti da stoji 7 dana na hladnom mjestu. Potom teglu staviti i držati u frižideru. Nakon toga svako jutro uzimati po jednu supenu kašiku pola sata prije jela. Lijek sam koristio za rastvaranje kamena u žuči koji je bio veličine 16  mm, a istopio sam sitne kamenčiće u jednom bubregu i izbacio pijesak iz drugog bubrega.

Čaj kod kamena u žuči ili čaj za ublažavanje tegoba kod kamena u bubregu piti tri mjeseca, a zatim napraviti pauzu 1 mjesec. Dnevno piti 3 šolje (200 ml). Uputstvo za upotrebu čaja nalazi se na kutiji.

Možete koristiti čaj protiv kamena u žuči ili bubregu Instituta „Josif Pančić“ Beograd ili čajeve Biljne apoteke „Ljekobilje“ Bijeljina, vlasnik prof. dr Milenko Ćurčić. Nazivi čajeva kod ovih firmi se razlikuje u nijansama, ali u suštini kada ih budete kupovali, razumjeće vas. Čajevi ovih proizvođači su isprobani:

http://www.mocbilja.rs/?portfolio=caj-kod-kamena-u-zucnoj-kesi

http://www.mocbilja.rs/?portfolio=caj-za-ublazavanje-tegoba-kod-kamena-u-bubregu

http://ljekobilje.com/prod_show.asp?Id=3

http://ljekobilje.com/prod_show.asp?Id=23

Bio sam veliki gurman. Nisam držao nikakvu dijetu, samo sam značajno smanjio unos hrane. Pio sam dosta tečnosti, običnu vodu. Ako vam voda nije najboljeg kvaliteta, možete koristiti Prolom vodu. Dnevno treba unijeti u organizam 2-3 l tečnosti. Nadam se da sam malo pomogao onima koji imaju zdravstvene tegobe o kojima sam pisao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.