Ne propustite:
Ka zdravom omehu krenite od razmene informacija

KA ZDRAVOM OSMEHU KRENITE OD RAZMENE INFORMACIJA

Vaše oralno zdravlje je bitan deo vašeg opšteg zdravlja. Istraživanja pokazuju da mogu postojati veze između bolesti lokalizovanih u usnoj duplji i ostalih zdravstvenih problema kao sto su bolesti srca, očne bolesti, prevremeni porođaj trudnica kao i podhranjenost novorođenčeta.U usnoj duplji mogu postojati prikrivene pretnje vašem oralnom zdravlju kao što su oboljenja desni, zubni kvar na korenu zuba i drugim slabije vidljivim i dostupnim mestima na zubnoj površini, infekcije, i kancer mekog tkiva usne duplje. Ukoliko se ne sprovodi redovna kontrola ove pretnje mogu dovesti do izuzetno bolnih stanja, gubitka zuba i ozbiljnih zdravstvenih implikacija. Samo Vaš stomatolog poseduje znanja, veštine i obučenost da otkrije i zbrine sve vaše potrebe u vezi oralnog zdravlja.:
– Ka zdravom osmehu krenite od razmene informacija:
– Pregled
– Da li je meni potreban stomatološki pregled?
– Delovi stomatološkog pregleda
– Šta bi bio moj zadatak?
– Planirajte vaše stomatološke izdatke

Ka zdravom osmehu krenite od razmene informacija

Kada je reč o zbrinjavanju vaših zuba, vi i vaš stomatolog imate isti cilj i to da vaši zubi i desni budu zdravi koliko je god to moguće. Na ovom zadatku ste partneri i stoga je potrebno da redovno komunicirate u vezi vašeg oralnog zdravlja, plana i rasporeda zbrinjavanja u skladu sa vašim potrebama. Ključna uloga je na vama time što ćete: imati redovne stomatološke preglede, dnevno čistiti zube četkicom i koncem, izbegavati pušenje, obaveštavati svog stomatologa o trenutnom opštem zdravstvenom stanju, pričati sa njim o mogućnostima za zbrinjavanje, kao i o svakom stomatološkom problemu koji može da vam se pojavi. Zapamtite, samo stomatolog može da vam pruži sve informacije i usluge koje su potrebne da biste održali vaše zube i desni zdravim za život. Naravno, vi imate svoju bitnu ulogu u ovome.Budite partner u zdravlju vaših usta i zuba. Redovno posećujte svog stomatologa.

Pregled

Regularan stomatološki pregled na svakih šest meseci je najbolji način da se uverite da su vaše desni i zubi zdravi. Šestomesečnim pregledom omogućićete vašem stomatologu da dijagnostikuje bilo koji problem kao i da preuzme preventivne mere koje bi sprečile njegov razvoj.Vaš stomatolog je obučen da uoči bilo koju neuobičajenu pojavu u vašim ustima, ždrelu ili na vratu, uključujući oralne manifestacije raznih bolesti, maligne procese, zapaljenja, rane faze bolesti desni, oštećene plombe, kao i karijes. Stomatolog poznaje sve mogućnosti za tretman vašeg bolesnog stanja i može vam pomoći da na osnovu svih iznetih informacija donesete odluku o načinu vašeg stomatološkog zbrinjavanja. Veoma je važna i vaša uloga u prevenciji brojnih stomatoloških problema koji su vezani i javljaju se sa starenjem.Pravilno perite zube četkicom i koristite konac, redovno posećujte vašeg stomatologa radi stručnog čišćenja zuba, pregleda i neophodnog tretmana, kao i da ga upoznate o opštem zdravstvenom stanju i novim lekovima koje ste počeli da uzimate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.