Ne propustite:
Jednostavni trikovi za bolji izgled na fotografiji

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA BOLJI IZGLED NA FOTOGRAFIJI

Pozirajte sa stilom

Pogrešan outfit može upropastiti i najbolju fotografiju i nema tog stručnjaka za photoshop koji vas može popraviti.

Problem je u tome što određena odjeća, koja možda funkcioniše za jednu situaciju, neće biti dobar izbor za neku drugu.

Evo nekoliko jednostavnih pravila koje bi trebalo da slijedite, kada su moda i stil u pitanju, ako želite da bolje izgledate na fotografijama…

NOSITE SVJETLIJE BOJE BLIZU LICA
Tamne boje vam neće laskati prilikom fotografisanja. Izgledat ćete “isprano”. Čak i ako volite da nosite crnu od glave do pete, malo boje, čak i bijele, bliže licu, učinit će čudo. Možda neka marama ili šal…

“NABACITE” SUNČANE NAOČARE
Prvo, sunčane naočale su super, ako ste pogodili model koji vam odgovara. Drugo, odlične su za prikrivanje umornih očiju i podočnjaka, ako niste baš u blistavom izdanju zbog neispavanosti i burne noći koja je iza vas.

DEKOLTE JE POŽELJAN
Otvoreni dekolte čini da vaš vrat izgleda duži, što je uvek ljepše. Osim toga, ljudi su takvi da primjete kožu, što je dobar način za odvlačenje pažnje i prema licu.

DRŽITE SE JEDNOSTAVNIH GRAFIČKIH PRINTOVA NA ODJEĆI
Print je odličan, ali kad neko posmatra fotografiju na kojoj ste vi, želite da bude fokusiran na vas, a ne da provaljuje misteriju šta je to na vašoj majici.

NOSITE JAKNU/SAKO PREKO RAMENA
Način na koji ćete jaknu prebaciti preko vaših ramena možete sakriti nadlaktice te učiniti da izgledate više i mršavije. Možda će vam se učiniti nezgodno da pozirate ovako, ali zbog rezultata se definitivno isplati.

VAŽNA JE I VRSTA TKANINE
Bilo da je riječ o krznu ili vunenom džemperu, određene teksture materijala vašem licu će podariti bolji vizuelni utisak kad su fotografije u pitanju. Na taj način i vaša koža izgleda mlađe.

ŠEŠIR POMAŽE DA UOKVIRITE VAŠE LICE
Šešir na glavi prilikom poziranja daje zapanjujuće rezultate. Stvara takozvani “halo” efekt, te ističe vaše lice na najbolji mogući način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.