Ne propustite:
Hit boja za 2014. godinu

HIT BOJA U 2014. GODINI

PANTONE ODABRAO HIT BOJA ZA 2014.

Radiant Orchid, kako glasi ime najtrendi Pantonovu boju za 2014., harmoničan je miks fuksije, boje breskve, ledene pink i mrvice sive….

Pantone, kompanija koja važi za apsolutni autoritet u svijetu boja, objavila je da će u 2014. IT boju biti varijanta pink ljubičaste, ili ti u bukvalnom prevodu, “blistava orhideja”(Radiant Orchid).

Već trinaestu godinu za redom, komapnija Pantone bira boju koja će dominirati tokom određene godine u svijetu enterijera, mode, ljepote, ali i kao ultimate boja za gadgete i proizvode u bijeloj tehnici.

Dok se polako rastajemo od smaragdno zelenu, koja je bila Pantone boja za 2013. godinu, ne možemo a da ne primjetimo da je pink ljubičasta (tehničko ime Pantone 18-3224) već bila djelomično prisutna i u 2013. godini. Zahvaljujući velikom broju kreatora (Versace, Pribal Gurung, Christopher Kane, Dior) tokom septembra na svjetskim modnim pistama smo vidjeli spektar nijansi Radiant Orchid boje.

“Pokušali smo da napravimo savršenu fuziju jarko ljubičaste i ciklama ljubičaste, uz pink sjene. Konačna “Radiant Orchid” izaziva i inpsiriše sigurnost, istovremeno zračeći ljubavlju i nježnošću. To je ljubičasta koja osvaja, ona koja vas privlači svojim nevjerovatnim šarmom,” stoji u saopštenju kompanije Pantone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.