Ne propustite:
Intimni trenutak

INTIMNE TRENUTKE UČINITE SJAJNIM ZA VAŠE FIZIČKO ZDRAVLJE

Potrošite kalorije seksom

Jeste li znali da seksom možete potrošiti puno više kalorija nego vježbanjem? I da itekako možete učvrstiti svoje tijelo? Da, i to je moguće! Dakle, seks može jako dobra vježba za skoro svaki dio tijela, a određene poze koje zahtijevaju puno fizičke izdržljivosti mogu učiniti čudo za vašu liniju.

Počnite već kod predigre. Prilikom ljubljenja i maženja, pokušajte masirati partnerovu glavu, stražnji dio vrata i ramena. Ti pokreti će ga izluditi i učiniti dodatno zainteresiranim, a vi ćete potrošiti i do 80 kalorija. Puno ljudi zaboravlja čari ljubljenja, a ono je zapravo jako važno za pokazivanje ljubavi i poboljšanje veze, a kada uključuje i dodirivanje može sagorjeti dosta kalorija u vašem tijelu – ističe Jaiya Kinzbach, seksologinja iz Los Angelesa.

Kao što kod vježbanja neki treneri savjetuju da koristite različite vježbe i intenzitete – isto vrijedi za seks. Razne poze, eksperimentiranja i alternativne pozicije dovest će do toga da i duplo sagorite svoje kalorije u tijelu. A seks će od ovog biti zaista vruć i vatren! Već i sama misionarska poza može biti odlična vježba. Evo kako. Prilikom seksa, kada je muškarac na vama, pokušajte što jače uzdizati svoje kukove i guzu tako da dobijete usklađen i jednak potisak. To će dodatno začiniti stvari, uživat ćete oboje i sagorjet ćete puno kalorija. Samo zamislite da radite nešto slično kao Kegelove vježbe. Također, možete i rotirati svoje kukove – tu aktivirate puno više mišića. Prepustite se i eksperimentirajte. Činjenica jest da Kegelove vježbe itekako pomažu kod ženskih orgazama. Zašto je to tako? Ove vježbe pomažu kod toga da se pojača protok krvi u područje zdjelice što rezultira boljim seksualnim zdravljem, a i dovodi do lakših orgazama. Ali i kod toga pripazite da pretjerate. Nije cilj da mišići budu previše napeti, nego da budu u funkciji.

Kod seksa, kada ste na njemu, složite se u čučanj i poskakujte što više gore dolje. To je odlična vježba za bedra i stražnjicu, a može sagorjeti do 200 kalorija.

Prilikom pružanja oralnog seksa svom muškarcu, pokušajte nešto zanimljivije od uobičajenog. Dakle, umjesto da budete na koljenima, pokušajte napravite nešto kao čučanj. Time će raditi i vaša guza, bokovi i bedra, povećat će se broj otkucaja srca čime ćete sagorjeti puno više masti i kalorija nego inače – od 150-200.

Stupanj intenziteta prave seksualne aktivnosti mogao bi biti čak i veći nego da se radi o običnom trčanju ili hodanju – objavili su znanstvenici u časopisu PlOs One. Ističu kako ti rezultati ukazuju na to da se seksualna aktivnost potencijalno može smatrati (s vremena na vrijeme) kao odlična vježba.

Talijanski istraživač došao je do zaključka da mnogo kalorija možete sagorijeti i kod skidanja odjeće. Nemojte da vam to postane rutina i da što prije skinete sve slojeve odjeće sa sebe (ili njega). Učinite to igrom ili dijelom vaše predigre. Zaigrajte se, zezajte, izazivajte. Utrošite na to više nego energije nego inače. Izvedite kratki ples prilikom skidanja i na taj način potrošite kalorije.

Na primjer, dobra masaža kao dio predigre zagrijat će vaše srce i tijelo i tako pomoći u sagorijevanju kalorija. Potaknuti će različite mišiće na rad, ali i pružiti iznimnu senzualnost i ugođaj. I zadnje, ali najvažnije: uživajte u orgazmu! Stručnjaci procjenjuju da žene koje tijekom seksa postignu orgazam sagorjevaju više kalorija od onih koje to ne dožive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.