Ne propustite:
Kako postići mršaviji izgled

KAKO POSTIĆI MRŠAVIJI IZGLED

Ukoliko želite da izgledati vitkije, a vremena za dugotrajnu dijetu baš i nemate, ovih nekoliko savjeta pomoći će vam da to i postignete.

PRAVILAN IZBOR ODJEĆE. Ukoliko želite izgledati vitkije veoma je važan pravilan izbor garderobe. Čak i najmršavija žena izgledat će punije ukoliko nosi preuske farmerke ili suknju. Uvije birajte odgovarajuću veličinu garderobe, jer ćete u tome izgledati mnogo privlačnije – preusko nikome ne stoji dobro.

IZBEGAVAJTE HORIZONTALNE PRUGE. Horizontalne pruge vizuelno će vas učiniti debljim. No, ako već morate da ih nosite, onda neka to bude u gornjem dijelu tijela jer ćete tako naglasiti i pažnju skrenuti na grudi.

KAIŠ. I kod nošenja kaiša, mnoge dame prave grešku: kaiš se nosi samo i isključivo u najužem dijelu struka – sve druge varijante učinit će vas zdepastim i neproporcionalnim. Osim toga, široki kaiš je mnogo bolji izbor ukoliko želite izgledati vitkije. Uži modeli kaiša, također mogu djelovati vrlo lijepo, ako se nose na pravom mjestu, ali široki kaiš privlači poglede i ”sužava” struk.

TAMNE BOJE. Crna boja ‘stanjuje’, pa ukoliko želite da izgledate vitkije, nosite ju kao i druge tamne boje. S druge strane, ako želite da istaknete neki dio tijela, nosite bijelo. Dakle, crne pantalone i bijela košulja idealna su kombinacija da izgledate vitkije u donjem dijelu tijela i istaknete i naglasak stavite na gornji.

ŠTIKLE. Cipele s potpeticom, za razliku od one s ravnim đonom, izdužuju siluetu zbog čega su odličan izbor ukoliko želite izgledati vitkije.

ISPRAVITE SE. Osim na garderobu, pravilno držanje učinit će mnogo za vaš vitkiji izgled. Pravilno držanje tijela pomoći će vam da izgledate samouvjereno. Osim toga, to vam pomaže i da ‘izdužite’ svoju liniju i smanjite srednji dio tijela zbog kojeg, u pokušajima da ga sakrijete, često hodate kao da ste pogrbljeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.