Ne propustite:
Kolač sa malinama 2

KOLAČ SA MALINAMA

Sastojci:

Kora:

8 jaja

8 kašika šećera

4 kašike mleka

3 kašičice kakaa

2 kašike griza

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Krem:

500ml slatke pavlake

1 kesica želatina

300ml voćnog jogurta

40ml vode

100gr šećera u prah

Žele:

500gr malina

4 kašike šećera

1 kesica preliva za torte

Priprema:

Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumaca, mutite pa dodajte mleko. Na kraju dodajte brašno, kakao, griz i prašak za pecivo pa sjedinite sve varjačom. U pouljen I brašnom posut pleh  istresite smesu i pecite na  180 stepeni 25-30 minuta. Posle 20 minuta proverite čačkalicom da li je pečena kora. Ohladite je  i presecite da dobijete  tri tanke korice .

Žele:

Pripremite preliv prema uputstvu na omotu. Ako ne želite sa prelivom, možete i sa želatinom. Stavite želatin u malo vode, 40ml, da nabubri..Stavite na šporet da se zagreva i šećer otapa, kada provri kuvajte jos 10ak minuta pa sklonite sa vatre. Zagrejte želatin da se rastopi, nikako da provri pa dodajte smesi, dodajte maline,promešajte i ostavite da se hladi.

Krem:

Ulupajte slatku pavlaku. Želatin stavite sa vodom da nabubri.

Slatkoj pavlaci dodajte jogurt i šećer pa sve izmiksirajte. Želatin zagrevajte da se rastopi, nikako da provri pa mu dodajte 2-3 kašike smese od slatke pavlake i jogurta i sve dobro promešajte pa tako mlak želatin istresite u umućenu smesu i izmiksirajte I dodajte malo malina.

Koru stavite u pleh u kojoj ste je pekli, preko nje stavite pola krema od slatke pavlake i jogurta, ostavite stavite drugu koru pa ostatak fila, poklopite trećom korom I na kraju prelijte sa želeom sa malinama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.